Küpe Seçimi Nasıl Yapılır?

10-07-2019 12:57
Küpe Seçimi Nasıl Yapılır?

Küpe Seçerken Bunlara Dikkat Edin

 

Doğru form ve stildeki bir çift küpe, vasat bir kombine ihtiyaç duyulan şıklığı ekleyebilir.

Peki, Küpe Seçimi Nasıl Yapılır? Bu konuda iki unsurun rehberliğine başvurabilirsiniz; yüz şekliniz ve kombinin konsepti.

 

Yüz Tipine Göre Küpe Seçimi

 

Yüzünüzün yakınında konumlandığı için küpelerin şekli, yüz şeklinin algılanışını etkiler. Her yüz tipi için geçerli tek bir kural vermek gerekirse, "yüz şekline zıt karakterde küpe formu seçilmeli” denilebilir, zira yüzünüzle aynı formdaki küpe, yüz özelliklerinin abartılı şekilde algılanmasına yol açar. Bu, yüzü olduğundan daha uzun, daha yuvarlak, daha sert hatlı vs. göstermek anlamına gelmekte.

Oval Yüz

Bu yüzlerde alın genişliği, çene genişliğinden daha fazladır. Dolayısıyla elmacık kemikleri hizası, yüzün en uzun kısmıdır.

Oval yüz tipi, hemen hemen her küpe formunu başarıyla taşıyabilir. Yine de, çok uzun sallantılı küpeler konusunda dikkatli olmak gerekiyor. Bu tür küpelerin yüzü olduğundan daha uzun göstermesini önlemek için hâkim yaka ya da gömlek yakaya sahip üst giyim ürünlerini tercih edebilirsiniz.

Kare Yüz

Kare yüz şeklinde çene, elmacık kemiği hizası ve alın aynı orana sahiptir. Bu yüzler için dairesel formlu küpelerde büyük boyut, köşeli şekle sahip modellerde ise küçük boyut kuralını gözetebilirsiniz. Kısa sallantılı tasarımlar veya büyük halka küpeler ideal seçeneklerdir.

Yuvarlak Yüz

Bu yüzlerde elmacık kemiklerinin hizasındaki en ve burun hizasındaki en yaklaşık olarak aynıdır. Yuvarlak yüzler için köşeli forma sahip küpeler ve sarkan küpeler tercih edilebilir. Geniş hacimli halka küpelerin bu yüz şeklini olduğundan daha yuvarlak ve geniş gösterebileceğini aklınızda bulundurun.

Kalp Yüz

Kalp yüz tipinin karakteristik özelliği yüksek elmacık kemikleri ve dar çenedir. Küçük ya da büyük halka küpeler, bu yüzler için oldukça uygun.

 

Konsepte Göre Küpe Seçimi

 

Küpe Seçimi Nasıl Yapılır sorusu, hazırlayacağınız kombinin stilini de ilgilendiriyor. Kombin stili, bulunulacak ortamın özellikleriyle yakından ilişkili olduğundan, konu ayrıca ortamın konseptini de ilgilendirmekte.

Şık gece davetleri gibi özel organizasyonlarda abiye elbiselere eşlik edecek küpelerde gösterişli modellere yönelebilirsiniz. Ancak, organizasyon sade bir konsepte sahipse veya elbise, taş işleme gibi ışıltılı detaylar bakımından zenginse, rüküş bir görüntü yaratmamak adına küpe tercihinde sadeliğe gitmenizde fayda var.

Şatafatlı ayrıntılar içermeyen gümüş küpeler ise her tür stile başarılı şekilde uyum sağlayabilir.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.