Kol Düğmesi Nasıl Seçilir?

08-11-2019 17:07
Kol Düğmesi Nasıl Seçilir?

Kol Düğmesi Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Kol düğmesi koleksiyonu yapan insanlar tanıyor musunuz? Belki de siz bu tür bir tutkuya sahipsiniz. Kol düğmesine ilginiz tutku boyutunda olsun ya da olmasın, onun sağladığı ayrıcalıktan yararlanmayı ihmal etmemenizde fayda var.

Kol düğmesi önemini, geçmişten günümüze hiç kaybetmedi. Eskiden olduğu gibi bugün de o, prestij sembolü, erkek aksesuar dünyasının asil bir üyesi. Yalnızca kombini tamamlamakla kalmıyor, kullanıcının nasıl bir estetik anlayışına sahip olduğunu da gösteriyor. Klasik kombinlerden casual kombinlere, kol düğmesini sık sık kullanıyorsanız bu, ince bir zevke, rafine estetik anlayışına sahip olduğunuzun göstergesi olarak kabul edilebilir.

Kol düğmesi şıklığından daha fazla faydalanabilmek için isabetli seçimlerde bulunmak gerekiyor, zira kombine uyum sağlamayan bir çift kol düğmesi, hedeflenen etkiyi yaratamayabilir.

Peki, Kol Düğmesi Nasıl Seçilir? Kombinde hangi detaylar kol düğmesi seçimini şekillendirmeli?

 

Renk Uyumu Nasıl Sağlanır?

 

Anahtar kelime elbette, "uyum”. Uyumu sağlamada ise en büyük görev, renklere düşüyor.

Kol düğmesi rengine karar verirken sırasıyla kravat, gömlek, mendil, ceket ya da pantolon rengini göz önünde tutun. Kombin kravat içeriyorsa kol düğmesi, kravatın rengine uyum sağlamalı. Kravat yoksa gömleğin rengini dikkate alın. Gömlek renkliyse, kol düğmesi seçimini bu renk belirleyecektir. Bununla birlikte, gömlek beyazsa, kombinde yer alan mendil, ceket ya da pantolon rengi devreye girecektir.

Renk uyumunu sağlamak için her zaman, aynı renkler ve tonları kullanmanıza gerek yok. Aynı rengin farklı tonlarını veya tamamen farklı olsalar da birbirlerine uyum sağlayabilen renkleri de tercih etmeniz mümkün. Siyah ve kromu ya da kahve tonları ve krem tonlarını birlikte kullanmak, uyum konusunda başarılı olmanızı sağlayacaktır. Bu tür bir seçim, özellikle spor kombinler için daha idealdir.

 

Materyal Uyumunu da Gözetin

 

Kol Düğmesi Nasıl Seçilir sorusu, materyal uyumunu da gündeme getiriyor. Kol düğmesinin materyaline karar verirken, kombindeki diğer aksesuarların materyallerini dikkate alabilirsiniz.

Kombinde saat varsa, kol düğmesi materyali, saat materyaliyle aynı olmalı. Saat yoksa kemer tokası ya da yüzük gibi detayları göz önünde tutabilirsiniz.

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.