Gümüşün Faydaları Nelerdir?

02-08-2019 15:09
Gümüşün Faydaları Nelerdir?

Gümüşün Yararlarından Haberdar Mısınız?

 

Göz kamaştıran ışıltısıyla yüksek bir estetik değere sahip gümüş, insan sağlığına olumlu etkileriyle de biliniyor.

Peki, Gümüşün Faydaları Nelerdir?

 

Kadim Zamanlardaki Kullanım Alanları

 

Eldeki verilere bakınca, antik medeniyetlerin, gümüşün faydaları konusunda yeterince bilgili oldukları ve gümüşü günlük hayata daha çok dâhil ettikleri görülmekte. Öyle ki, eski zamanlarda gümüş, yanıkların, kesiklerin tedavisinde, eşyaların dezenfekte edilmesinde vs. kullanılmaktaydı.

Gümüş, 20. Yüzyılın başlarında modern tıbbın da ilgisini çekti. Dönemin önemli doktorları, gümüşün vücuda etkileri üzerinde araştırmalar yapmaya başladı ve bazı hastalıkların tedavisinde gümüş kullandılar. Kolloid gümüşün anti bakteriyel özelliğe sahip olduğu, yine bu dönemde yapılan ve yayınlanan araştırma sonuçlarında ilk kez ortaya koyulmuştur.

 

Enfeksiyonlara Karşı Gümüş

 

Enfeksiyon riskine karşı önlem alınması gereken durumlarda, gümüşün anti mikrobiyal özelliğinden yararlanılmaktadır.

Bilindiği kadarıyla gümüş, pek çok bakteri türünün DNA’sını bozabilmekte. Bu sayede gümüş, mayasıl, vücudun çeşitli yerlerinde görülen kaşıntı, sedef hastalığı ve ayak kokusu gibi sorunların tedavisine yardım edebilir.

Kullanılan ilk antibiyotik madde olduğu tahmin edilen gümüş bugün de çeşitli ilaçlar, yara üzerine uygulanan bandajlar gibi araçlarda kullanılmakta. Örneğin, gümüş içerikli göz damlaları, yeni doğan bebeklerde göz enfeksiyonu riskine karşı kullanılıyor.

 

Radyasyona Karşı Gümüş

 

Gümüş, oldukça yüksek oranda kızılötesi yansıtırlık özelliği gösterir. Bu oran yaklaşık olarak %95 civarındadır. Yani, gümüşle temas eden radyoaktif enerjinin %95’i, gümüşe etki etmeden kaynağa döner.

Dijital dünyanın realite yerine geçmeye başladığı günümüzde gümüşün bu özelliği aslında oldukça önemli. Radyasyona karşı gösterdiği bu tepki nedeniyle gümüş, elektronik cihazların olumsuz etkilerine karşı belli derecede koruma sağlayabilir. Bu, fiziksel sağlık için olduğu kadar, zihinsel durumun dengelenmesi ve psikolojik sağlık açısından da önemli.

 

Hem Şık Hem Yararlı

 

Gerçek gümüşün kullanıldığı seçeneklere yönelmek, Gümüşün Faydaları Nelerdir sorusu kadar önemli.

Bakır ve nikel alaşımı, gümüş görünümlü olduğu için "Alman gümüşü” ya da "nikel gümüşü” olarak adlandırılır. Bu gibi materyallerden üretilen ürünler, metal alerjisine neden olabilmekte ve cilt üzerinde rahatsız edici ciddi sorunlar meydana getirebilmekte.

Mypat Silver koleksiyonlarında yer alan 925 ayar gümüşten üretilen ürünler, gümüşün faydalarıyla beraber, şık tasarımların ayrıcalığını da taşıyor. Birbirinden zarif modelleri online mağazamızdan inceleyebilirsiniz.

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.