Gümüş Takılar Neden Kararır?

10-03-2020 14:54
Gümüş Takılar Neden Kararır?

Şıklığa Gölge Düşürmeyin

 

Şamata çıkarmadan şıklık yaratan gümüşe bu özelliği kazandıran, sahip olduğu o kendine özgü ışıltı. O yüzden, parlaklığını kaybetmiş bir gümüş takı, ayrıcalığını büyük oranda yitirmiş olacaktır.

 

Peki, Gümüş Takılar Neden Kararır?

 

Ter ve Kimyasallar Baş Sorumlular

 

Söz konusu takılar olunca gümüşün kararmasına neden olan yaygın nedenlerden biri, ter. Asidik yapıya sahip ter, özellikle yaz aylarında gümüş kolyelerin çabucak kararmasına yol açabilmekte. Terin asidik özelliği kişiden kişiye değiştiği için, ter kaynaklı kararma hızı da kişiye göre farklı olur.

Kimyasal maddelere maruz kalmak, gümüş takıların kararmasında sorumlu bir diğer etken. Parfüm, deodorant, krem, sabun, deterjan gibi kimyasal içerikli ürünler gümüşte karamaya neden olur. Bu tür maddelere maruz kalma süreci ve sıklığı çoğaldıkça, kararma daha çabuk ve yoğun olarak görülecektir. Tüm bunların yanı sıra, su da gümüşün parlaklığını yitirmesinden sorumlu etkenlerden biri olarak karşımıza çıkmakta.

 

Gümüş Kullanırken Bunlara Dikkat!

 

Gümüş Takılar Neden Kararır sorusunun cevabı aslında, kullanımda nelere dikkat edilmesi gerektiğini ortaya çıkarıyor.

Takıyı saklamak için uygun olmayan bir ortam seçmek, gümüşün daha çabuk ve daha çok kararmasına yol açacaktır. Buna karşılık, uygun koşullar altında muhafaza ederek gümüş ürünlerin kararması geciktirilebilir ya da önlenebilir. Peki, gümüş için uygun olmayan ortam nedir?

Nem oranının yüksekliği, ortamı gümüş için sakıncalı hale getirir. İdeal olanı, kullanmadığınız zamanlarda gümüş ürünleri, hava almayan, kuru ve temiz bir kutuda, kapalı halde tutmaktır. Bu sayede ürün, olumsuz dış çevre şartlarından korunmuş olur. Kapanır özellikteki küçük ebatlı kutular, uygun saklama şartlarını sağlayacaktır.

Herhangi bir nedenle ıslanan gümüş takıları mümkün olan en kısa sürede kurulayın. Elinize krem süreceğiniz zaman gümüş yüzüklerinizi çıkarmaya özen gösterin.

 

Gümüş Nasıl Parlatılır?

 

Risk almamak adına diş macunu, sirke, karbonat gibi maddeleri gümüş parlatma amacıyla kullanmayın. Temini kolay olduğu için bu tür malzemelerin kullanılması pratik bir yöntem olarak görülmekte, fakat bu yöntemlerin riskli olduğunu aklınızdan çıkarmamalısınız.

Gümüş parlatma amacına özel olarak geliştirilen ürünleri de piyasada kolayca bulabilirsiniz. Risk yaratmayan bu ürünler, sıvı, sprey ya da krem formunda olabilmekte.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.