Bebek Görme Hediyesi Olarak Ne Alınır?

24-09-2019 11:02
Bebek Görme Hediyesi Olarak Ne Alınır?

Bebek Görme Hediyesi Nedir?

 

Yeni doğmuş ya da henüz beklenen bebek için aileye çeşitli hediyeler sunmak, pek çok kültürde kendine yer bulan bir gelenek. Batı’da "baby shower” adıyla ve parti konseptiyle düzenlenen organizasyonların en önemli kısmı, anneye hediye sunmaktır. Kültürümüzde de doğumdan hemen sonra yeni bebek sahibi olmuş aile, yakınları tarafından ziyaret edilir ve bu ziyaretlerde bebeğe hediyeler sunulur.

Uygulanış şekillerinde ufak tefek farklılıklar olsa da, farklı kültürlerdeki bu hediye verme adetlerinin çıkış noktasında aynı konular var; bebeğin gelişini kutlamak, aileye maddi ve manevi destekte bulunmak.

Peki, sevdiklerinizin bebek sevincini ne tür hediyelerle kutlayabilirsiniz? Bizim kültürümüzde geleneksel ve modern bebek görme hediyeleri (yenidoğan hediyeleri) nelerdir?

 

Altın Takmak

 

Altın, geleneksel yenidoğan hediyelerindendir.

Bebek sahibi olmuş ailenin yakınları, kendi maddi imkânlarına göre, uygun maddi değere sahip bir altını yenidoğan hediyesi olarak sunarlar. Bu altın, ebeveyn tarafından bebeğin masrafları için kullanılabilir ya da başka durumlarda değerlendirmek üzere saklanabilir.

 

Bebek Aksesuarları

 

Çocuk Takı Ürünleri de altınla benzer niteliğe sahip yenidoğan hediyelerinden. Gümüş çocuk iğneleri, bu amaçla sıkça kullanılmakta. Bunlar çengelli iğne formuna sahip aksesuarlardır. Çeşitli sevimli figürlerin iliştirildiği tasarımların yanı sıra, figür içermeyen modeller de mevcut. Figürsüz çocuk iğnelerinde taşlı tasarımları görüyoruz. Modern ve farklı bir tasarım için fiyonk gibi formlara sahip çocuk iğnelerini seçebilirsiniz.

Değerli materyallerle süslü emzikler, modern yenidoğan hediyeleri arasında sayılabilir. Gümüş emzikler, bunların sık tercih edilenlerinden. Bu emziklerde "hoş geldin”, "maşallah” gibi yazılar yer alabilir, taşlarla gerçekleştirilen süslemeler bulunabilir.

Bebek künyeleri de yenidoğan hediyesi olarak sunabileceğiniz bebek aksesuarlarından. Bunlarda da nazar boncuğu, çiçek, kalp gibi çeşitli figürler, mineli tasarımlar vs. görülmekte.

 

İşlevsel Hediyeler

 

Ebeveynin bebek bakımı için ihtiyaç duyacağı ürünleri de yenidoğan hediyesi olarak sunmanız mümkün.

Bebek kıyafetleri, bebek banyo ürünleri, diş kaşıma halkası gibi ürünler bu amaçla kullanılabilir. Piyasada kolaylıkla bulabileceğiniz yenidoğan hediye setleri, şık ve kullanışlı ürünleri sizin yerinize bir araya getirecektir.

 

Sevimli Yenidoğan Hediyeleri Mypat Silver’da!

 

Yakınlarınızın bebek sevincini hediyelerle paylaşın, paylaşın ki o sevinç katlanarak artsın!

Bebek görme hediyesi olarak kullanabileceğiniz Gümüş Çocuk Takılarını online mağazamızdan inceleyebilir, indirimli fiyatlardan yararlanabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.