Baby Shower Nasıl Organize Edilir?

28-10-2019 09:44
Baby Shower Nasıl Organize Edilir?

Baby Shower Nedir?

 

Batı kökenli bir gelenek olan baby shower, ülkemizde de artık yaygın şekilde uygulanmakta. Peki, baby shower tam olarak nedir, nasıl uygulanır?

Baby shower, hamileliğin son döneminde, yaklaşan doğumu kutlamak, anne adayına hem manevi hem de maddi destek vermek için düzenlenen, parti konseptinde bir organizasyondur. Bu organizasyon genellikle annenin/ anne adayının en yakın arkadaşları ve/ veya -varsa- kız kardeşi tarafından düzenlenir. Bununla beraber, annenin bizzat düzenlediği baby shower organizasyonlarına da sıkça rastlanır oldu.

Baby shower organizasyonunun kültürümüzdeki bebek görme ziyaretlerini andıran kısmı, hediye sunma. Böyle bir organizasyona davetliyseniz, anne adayına ve/ veya bebeğe uygun bir hediye bulmanız gerekecek. Gümüş çengelli iğne, yenidoğan setleri ve Gümüş Künye Bebek için seçilecek ideal hediye alternatiflerinden.

Organizasyonu hazırlayacak olan sizseniz, basit detaylara dikkat ederek iyi iş çıkarmanız mümkün.

 

Baby Shower Nasıl Düzenlenir?

 

Organizasyon genellikle doğuma 1- 2 ay kala yapılmaktadır. Ev ya da özel bir parti mekânı baby shower için tercih edilebilir. Davetli listesindeki kişi sayısı, mekâna karar vermede size rehberlik edecektir. O yüzde, davetlileri belirleyerek işe başlayın. Davetli sayısı fazlaysa ev yerine, samimi ambiyansa sahip cafe- parti mekânlarını tercih etmek daha uygun olacak.

Davetli listesinin hazırlanması ve mekân seçiminin ardından, mekân düzenlemesi gündeme geliyor. Evde gerçekleşecek organizasyonlar için uygun bir süsleme şart. Bunu yaparken, şaşaadan kaçınıp, sevimli ve renkli bir dekorasyon hazırlamaya özen gösterin. Sürecin bir diğer aşaması ise ikram edilecek yiyeceklere karar vermek ve bunları hazırlamak.

Tüm bunların organize edilmesini profesyonellere bırakabilirsiniz. Bir organizasyon firması, sizin yerinize tüm detayları düşünecektir.

 

Parti İçin Kıyafet Seçimi

 

Bu özel günde özellikle anne adayının şık olması önemli. Abiye konseptine sahip elbiseleri, baby shower için düşünebilirsiniz, fakat bu noktada, gösteriş dozunu ayarlayabilmeniz gerekiyor. Gereğinden fazla gösterişli elbise modelleri, baby shower gibi bir organizasyonda rüküş olarak algılanabilir. Şık ama sade modelleri, aynı özelliklere sahip aksesuarlarla tamamlayarak kullanmanızda fayda var.

 

Hoş Geldin Bebek!

 

Onu tatlı bir hoş geldin armağanıyla karşılayın. Sevimli figürlere sahip Bebek Künyelerine online mağazamızdan ulaşabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.